De Sănătate

5 beneficii imediate de care te bucuri când devii ”mai vegan”

In plus, fibrele din cerealele integrale, fasole si legume incetinesc eliberarea de glucoza in corp, ceea ce atenueaza poftele alimentare si previne mancatul in exces.

Si, in ultimul rand, nu mai acumulezi grasime nesanatoasa din carne si lactate.

2. Ai o digestie mai buna.
Plantele au multe fibre – ceea ce nu gasesti in produsele de origine animala. Fibrele au un efect abraziv pentru corp si il curata pe interior. Prin urmare, stomacul va deveni mai plat si te vei simti mai usor si mai plin de energie.

Fibrele sunt un praf magic care te fac sa te simti sanatos si superb!

3. Te simti mai sanatos.
Multe dintre problemele ale caror origine nu o cunosteai vor disparea.

Aproape 75% dintre oameni sufera de intoleranta la lactoza, care are ca efect balonarea, crampe, o productie marita de mucus sau iritatii ciudate.

Daca ai acnee, este posibil sa dispara pentru ca vei elimina estrogenii din lapte. (hormonii in exces dauneaza pielii, cum este cazul cu zaharul din lapte.)

Nu vei mai fi epuizat pentru ca vei beneficia de nutrienti si antioxidanti din alimentele de origine vegetala. Vei avea si un somn mai odihnitor, pentru ca vei scapa de indigestia cauzata de aciditatea produsa de lactate si carne.

4. Faci economii.
Consumul marit de produse vegetale inseamna mai putini bani cheltuiti pe produsele de origine animala.

Cerealele integrale, lintea, fasolea, nucile, semintele, legumele si fructele sunt mult mai ieftine decat carnea si branzeturile.

Da, si legumele proaspete pot fi scumpe, dar nu si daca le cumperi din piata la sfarsitul zilei sau congelate de la supermarket. Este un stil de viata foarte simplu si ieftin!

Nu mai cheltuiesti nici cu medicamentele sau vizitele la medic pentru ca cei care mananca mai vegan nu se prea imbolnavesc. (Cu conditia sa manance sanatos, nu sa consume paste, chipsuri si pizza vegana.)

Te vei bucura si de o creativitate si productivitate sporite, pentru ca vei avea mai multa energie – iar acest tip de etica profesionala este cea care iti va aduce succes si bani.

5. Esti mai fericit.
Oamenii care consuma mai multe produse de origine vegetala sunt mai putin deprimati, sufera de mai putina anxietate si alte tulburari de dispozitie decat cei care au un stil de viata nesanatos.