De Sănătate

7 alimente necesare pacienților diagnosticați cu artrită

Probabil că nu există o dietă minune, atunci când vine vorba de artrită, însă anumite alimente pot ajuta în lupta cu inflamația. Da, unele alimente pot întări sistemul osos, reducând în același timp simptomele artritei.

Iată care sunt cele mai bune 7 alimente pentru tratrea simptomelor artiritei:

alimente ce lupta impotriva artritei

1. Bananele

Bananele au aceleași proprietăți antiinflamatorii precum ananasul. Ele pot reduce inflamațiile musculare și pot îmbunătăți mobilitatea. De asemenea, sunt bogate în nutrienți precum magneziu sau potasiu, contribuind la întărirea sistemului osos.

2. Cireșele

Studiile au arătat că cireșele pot reduce simptomele gutei. Se pare că fructele precum cireșele, căpșunile, coacăzele sau afinele, conțin autocianine, substanțe cu proprietăți antiinflamatorii.

3. Ceaiul verde

Plin de antioxidanți, ceaiul verde poate întări metabolismul, reducând în același timp riscul apariției anumitor boli. De asemenea, ceaiul verde reduce inflamațiile și durerile datorate artritei.

4. Uleiul de măsline
Uleiul de măsline extra virgin, reprezintă alegerea excelentă în cazul în care suferi de artrită. Proprietățile sale antiinflamatorii pot trata chiar și afecțiunile cardiace. Poți folosi ulei de măsline aproape la orice preparat, așa că poți începe să îl folosești chiar de azi!

5. Untul de arahide

Uită de mitul acela, cum că untul de arahide te îngrașă! Este de fapt o sursă excelentă de antioxidanți, prin care poți pierde în greutate! Persoanelor care suferă de artrită le este recomandat să aibă o greutate cât mai echilibrată!

6. Ananasul

Atleților din întreaga lume le este recomandat să consume cât mai mult ananas. De ce? Pentru că ajută la recuperarea musculară, reduce inflamația și astfel este un adjuvant și în cazul persoanelor care suferă de artrită.

7. Turmeric

Dacă ești în dubii cu privire la ce condiment să alegi, optează pentru turmeric. Are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante, fiind chiar și un bun antibiotic.