De Sănătate

Ceai de USTUROI: 2 rețete care fac minuni în RĂCEALĂ și GRIPĂ

Pe lângă acţiunea terapeutică a plantelor, ceaiurile hidratează organismul, ajutându-l să recupereze cantitatea de lichid pierdută prin transpiraţie. O băutură medicinală cu efecte de o eficienţă surprinzătoare este ceaiul de usturoi. Usturoiul reprezintă un puternic antibiotic natural, conţinând aşa numitele fitoncide.

Ceaiul de usturoi întăreşte sistemul imunitar şi curăţă organismul de bacterii şi viruşi. Ceai de usturoi și plante Ingrediente • 5 căţei de usturoi curăţaţi de coajă
• o bucată de rădăcină proaspătă de ghimbir, de circa 1 cm. grosime (ca alternativă se poate folosi şi 1 linguriţă de pulbere de ghimbir) • o jumătate de linguriţă de praf de ardei iute • 2 fire de mărar proaspăt • 1 lămâie de mărime medie • 1-2 lingurițe cu miere de albine, după gust. Mod de preparare Într-un recipient se fierb 500 ml. de apă. Usturoiul zdrobit se amestecă cu rădăcina de ghimbir dată prin răzătoare şi se adaugă în apa care clocoteşte. După aproximativ 3 minute, se adaugă ardeiul iute, mărarul, şi se stoarce tot sucul din lămâie. Mixtura se lasă în continuare să fiarbă la foc mic, vreme de 5 minute, după care se strecoară şi se îndulceşte cu miere.

Administrare Ceaiul se bea înainte de culcare – întreaga cantitate de lichid preparat. Pentru un efect optim, bolnavul se îmbracă într-un halat sau pulover gros şi se înveleşte bine. În timpul nopţii, se va produce o transpirație abundentă, iar răceala şi gripa se vor ameliora uimitor. Ceaiul de usturoi intareste sistemul imunitar Ceai de usturoi și ghimbir Ingrediente

• o bucată de rădăcină de ghimbir, de aproximativ 2 cm. grosime – ca alternativă se pot folosi 2 linguriţe de pulbere (se găseşte în farmacii şi în magazinele cu produse naturiste) • 1 căţel de usturoi • o jumătate de lămâie Mod de preparare Radacina de ghimbir se dă prin răzătoarea mică şi se amestecă cu usturoiul zdrobit. Deasupra se stoarce lămâia şi se adaugă 2 căni de apă. Amestecul se lasă să fiarbă pentru 20 de minute, completându-se treptat apa care se evaporă. După răcire, ceaiul se păstrează în frigider cel mult 1 săptămână. Administrare Doza recomandată este de 20 de picături, de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, în cazul răcelilor uşoare şi dublu pentru bolnavii de gripă.