De Sănătate

Cele mai bune remedii naturale pentru durerea de umăr

Durerea de umăr este foarte incomodă și incapacitantă, deoarece articulația din această zonă a corpului te ajută să interacționezi în mod eficient cu mediul. Există mai multe tipuri de leziuni care provoacă durere, umflături și imobilitate. În plus, în lipsa unui tratament adecvat, pot apărea umflături cronice.Din fericire, există diverse remedii naturale pentru durerea de umăr pe care le poți încerca.

În primul rând, este bine de știut că durerea de umăr este mai frecventă decât ți-ai putea închipui. În cazul unei dislocări sau fracturi, trebuie să mergi la medic. În cele două situații este vorba, în general, despre o traumă în această zonă a corpului.

Cele mai frecvente cauze ale durerii de umăr
Cele mai frecvente boli asociate durerii de umăr sunt:

Osteoartrita
Artrita
Tendinita
Tendinita calcificantă a umărului
Remedii naturale pentru durerea de umăr cauzată de ridicarea de greutăți
Există, de asemenea, numeroase alte probleme care provoacă acest disconfort:

Dislocare
Dislocarea se produce atunci când capătul osului brațului iese din articulație ca urmare a suprasolicitării, a unei luxații sau a unei lovituri.

Dacă ligamentele, tendoanele și mușchii din jurul umerilor sunt slăbiți sau rupți, riști să suferi dislocări repetate. Acestea provoacă dureri și instabilitate dacă încerci să ridici brațul sau să îl miști în față.

Bursită
Bursele acționează ca niște căptușeli sau săculeți care reduc frecarea mușchilor de oase. Suprasolicitarea umărului poate duce la dezvoltarea bursitei, provocând dureri și dificultăți în desfășurarea activităților simple de zi cu zi, cum ar fi pieptănatul părului sau îmbrăcatul.

Tendinită
Tendoanele sunt formate din țesuturi conjunctive fibroase care fac legătura dintre mușchi și oase. Principala cauză a tendinitei sau inflamarea tendonului este practicarea repetată a unor exerciții fizice fără menținerea unei posturi corecte. Alți factori declanșatori pot fi alte leziuni, cum ar fi entorsele.

Fracturi
Fracturile apar în urma ruperii osului. Cauzele pot fi căderile de la înălțime, leziunile sportive sau accidentele de automobil. Fracturile provoacă dureri acute și umflături.

Osteoartrită
În general, osteoartrita se dezvoltă în urma deteriorării treptate a articulației, însă este asociată și cu rupturi musculare și ale tendoanelor și infecții. Primele simptome ale osteoartritei sunt umflăturile, durerea și rigiditatea.

Artrită reumatoidă
Artrita reumatoidă este o boală autoimună care provoacă inflamarea articulațiilor. Simptomele specifice sunt durerea, umflăturile, roșeața și deformarea articulațiilor.

Sfaturi pentru prevenirea durerii de umăr
Nu trebuie niciodată să îți forțezi corpul. Dacă greutățile pe care vrei să le ridici sau să le cari sunt prea mari, cere ajutorul altei persoane.
Ai grijă când mergi la sala de fitness. Multe persoane cred că ridicarea mai multor greutăți le întărește mai repede musculatura. Însă dacă vrei să eviți leziunile, trebuie să mărești treptat greutatea.
Exercițiile fizice regulate îți întăresc corpul și te împiedică să te rănești la fel de ușor.
Este important să faci exerciții de încălzire înainte de a practica activități fizice pentru a preveni leziunile. În plus, întinderile sunt esențiale înainte și după orice tip de antrenament fizic.

Remedii naturale pentru durerea de umăr
Aceste remedii naturale pentru durerea de umăr sunt foarte eficiente. Însă dacă durerea persistă sau este cauzată de o leziune majoră, trebuie să mergi la un specialist, întrucât este posibil să fie necesar un tratament medicamentos.

1. Rozmarin pentru articulațiile afectate de artrită sau reumatism
Ingrediente
½ cană de frunze de rozmarin (100 g)
1 lingură de ulei de cuișoare (15 ml)
1 cană de ulei vegetal (250 ml)
Ustensile
Bandaj
Bucăți de vată
Mod de preparare
Pune ingredientele la fiert într-o cratiță.
După ce dau în clocot, lasă-le să fiarbă încă două minute.
Ia vasul de pe foc și dă-l deoparte.
Umezește bucățile de vată, pune-le pe umăr și înfășoară-le cu bandajul.
Lasă remediul să acționeze peste noapte.
2. Lămâie pentru artrită
Având proprietăți antiinflamatoare, lămâia este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru durerea de umăr cauzată de artrită.

Ingrediente
Zeama a 5 lămâi
1 lingură de miere de albine (25 g)
Mod de preparare
Amestecă toate ingredientele până obții un produs omogen.
Bea remediul în fiecare zi pe stomacul gol până observi o îmbunătățire.
3. Cremă mentolată
Cremă mentolată pe lista de remedii naturale pentru durerea de umăr
Iată cum să îți prepari o cremă mentolată cu care să masezi zona afectată atunci când ai nevoie de remedii naturale pentru durerea de umăr.

Ingrediente
1 cană de hamamelis (200 g)
4 linguri de lanolină (60 ml)
6 linguri de mentol (90 ml)
Mod de preparare
Încălzește toate ingredientele la baie de aburi până obții o pastă groasă.
Ia amestecul de pe foc și lasă-l să se răcească.
După ce s-a răcit, folosește crema pentru a masa zona afectată.
Las-o să acționeze peste noapte.