De Sănătate

Cele mai bune vitamine pentru femei

Vitamine pentru femei

Vitaminele îți oferă o doză excelentă de antioxidanți care ajută în primul rând la întărirea imunității, iar din această categorie face parte și vitamina A.

Cele mai bune vitamine pentru femei: vitamina A

Excelentă pentru a-ți menține atât dantura cât și oasele sănătoase, vitamina A te ferește de efectele îmbătrânirii premature cât și de probleme la nivelul ochilor. Surse bune din care o poți procura sunt: ouă, morcovi, lapte, broccoli, roșii, dovleacul, ficatul, spanacul și chiar și pepenele verde vara.

Cele mai bune vitamine pentru femei: vitamina B2

Toate vitaminele îți oferă energie și ajută la îmbunătățirea metabolismului, însă mai ales vitamina B2, aceasta te ține la distanță de afecțiuni precum ulcer, probleme la nivelul pielii, dureri de gât. Motiv pentru care din alimentația ta nu trebuie să lipsească alimente precum: ciuperci, cereale integrale, migdale, lactatele.

Cele mai bune vitamine pentru femei: vitamina B6

Vitamina B6 ajută la menținerea unui nivel corect al zahărului în organism, fiind eficient în combaterea grețurilor matinale mai ales la femeile gravide. Fructele uscate, carne, pește, banane, semințele, cerealele, ovăzul, avocado si fasolea reprezintă sursele bune din care organismul tău să procure această vitamină.

Cele mai bune vitamine pentru femei: vitamina B7

Cunoscută și sub numele de biotinină, vitamina B7 ajută la regenerarea celulară, fiind secretul pielii și părului frumos.

Cele mai bune vitamine pentru femei: vitamina B9 sau acid folic

Tot din acest complex atât de sănătos și important face parte și vitamina B9 sau acid folic, aceasta fiind responsabilă de starea bună de funcționare a memoriei și a inimii. O găsești cu ușurință în legumele cu frunze închise la culoare, suc de portocale sau chiar în ouă.

Cele mai bune vitamine pentru femei: vitamina B12

Și nu în ultimul rând vitamina B12 este vitală pentru combaterea anemiilor.

Cele mai bune vitamine pentru femei: vitamina D

Această vitamină face o pereche bună cu celelalte vitamine, în special vine în ajutorul organismului pentru a ajuta la asimilarea corectă a calciului, ferindu-te în felul acesta de afecțiuni precum scleroza și artrita.

Cele mai bune vitamine pentru femei: vitamina E

În timp ce vitamina E combate cu succes acțiunea radicalilor liberi prevenind totodată și afecțiunile aparatului cardiac.

Cele mai bune vitamine pentru femei: vitamina K

Nici vitamina K nu trebuie exclusă, mai ales că aceasta sprijina buna circulație sangvină, astfel protejându-te de bolile de inimă. O găsești cu ușurință în alimente precum uleiul de pește, de soia, cerealele cât și legumele cu frunze verzi.

Cele mai bune vitamine pentru femei: vitamina C

Una dintre cărămidele principale ale sistemului imunitar, fiind responsabilă cu grăbirea procesului recuperator al rănilor, găsindu-se mai ales în fructe, citrice.