De Sănătate

De ce nu este recomandat sa beti apa inainte si imediat dupa masa.

Cu totii bem apa atunci cand ne este sete, este o necesitate si incercam sa o satisfacem ori de cate ori simtim asta. In plus, stim ca un consum riguros de apa, este benefic sanatatii noastre, asa ca incercati sa beti cat mai multa apa, in decursul unei zile, pentru a fi hidratati in permanenta.

Totusi, in unele situatii, este recomandat sa nu bem apa, deoarece efectele asupra organismului pot fi inverse. Consumul apei inainte si dupa masa nu este recomandat.

Iata de ce!

Daca aveti obiceiul de a bea apa chiar inainte de masa, aceasta va incetini digestia, diluand sucul gastric. Persoanele care trebuie sa ia medicamente inainte de masa, ar fi bine sa le administreze cu o ora inainte.

Daca veti consuma apa imediat dupa ce ati terminat de mancat, acest obicei afecteaza calitatea sistemului digestiv. Indiferent de alimentele pe care le consumati, apa va actiona asemeni unui antigel, care mai devreme sau mai tarziu duce la cresterea in greutate.

Cand si cum trebuie consumata apa?

Consumati apa la 30 de minute dupa ce ati mancat. Va creea senzatia de satietate. Dupa o ora sau doua puteti bea oricat de multa apa doriti, deoarece procesul de digestie s-a incheiat.

Daca nu va puteti controla setea si simtiti nevoia sa beti apa in timpul mesei, consumati o cantitate foarte mica. Apa trebuie sa fie la temperatura camerei, deoarece apa rece poate face ca enzimele sa devina inactive, ducand la o formatiune toxica in organism.
Stati departe de bauturile carbogazoase si cafea in timp ce mancati, deoarece pot duce la afectiuni digestive.