De Sănătate

Medic: „Mănușile purtate la cumpărături nu ne protejează împotriva coronavirusului. Fac mai mult rău decât bine”

În această perioadă dificilă în care ne aflăm, mersul la cumpărături a devenit o adevărată provocare pentru mulți dintre noi. Din teama de a nu ne infecta cu noul coronavirus, cei mai mulți dintre noi se echipează cu măști chirurgicale, ochelar de protecție și mănuși din latex. Ei bine, experții sunt de părere că purtatul mănușilor la cumpărături face mai mult rău decât bine.
Citeşte întreaga ştire: Medic: „Mănușile purtate la cumpărături nu ne protejează împotriva coronavirusului. Fac mai mult rău decât bine”

Microbiologul Kelly Reynolds, doctor in Stiintele Mediului si Stiinta Expunerii si director la Centrul de evaluare a riscurilor din cadrul Universitatii din Arizona, susține că mănușile nu ne protejează împotriva noului coronavirus.

„Am văzut peste tot în magazine oameni cu mănuși sau cu pungi de plastic puse pe mâini. Acest lucru le poate face mai mult rău decât bine. Mănușile nu îi protejează împotriva coronavirusului”, a spus dr. Reynolds, conform msn.com. Potrivit microbiologului, mănușile se pot contamina la fel de repede ca pielea, iar dacă atingem o suprafață infectată, iar apoi atingem altceva, răspândim la fel de rapid virusul ca și cum am face-o cu mâinile dezgolite.

„Proprietățile adezive ale latexului fac ca noul coronavirus să aibă o aderență mai mare la mănuși decât ar avea la piele”, a mai spus medicul. De asemenea, purtatul mănușilor îi poate face pe mulți să renunțe la igienizarea frecventă a mâinilor, lucru care este complet neindicat în această perioadă.