De Sănătate

O veste proastă pentru industria farmaceutică: BICARBONATUL de SODIU, care costă 2 lei, poate reduce TUMORILE și METASTAZELE – prof. dr. John Ionescu

Motivul pentru care bicarbonatul de sodiu este considerat un adjuvant important în terapia anti-cancer este capacitatea acestuia de a crește pH-ul tumorilor și de a inhiba metastazele. Un studiu din 2009, realizat de Universitatea din Arizona, a demonstrat acest lucru. Bicarbonat de sodiu cancer pH-ul extern al tumorilor solide este acidic ca urmare a metabolismului crescut al glucozei. Studiile pe celule și în vitro au arătat că pH-ul acid stimulează invazia celulelor tumorale și metastazele. Cercetătorii din Arizona au folosit bicarbonat de sodiu (NaHCO) pentru a demonstra dacă inhibarea acidității tumorilor poate reduce incidența metastazelor. Rezultatele au arătat că administrarea orală de NaHCO a crescut în mod selectiv pH-ul tumorilor și a redus formarea de metastaze spontane la animalele cu cancer mamar metastazat. Bicarbonatul a redus de asemenea formarea de metastaze hepatice. Profesorul John Ionescu – doctor român și director științific al Clinicii Speciale Neukirchen din Bavaria, susține că bicarbonatul de sodiu poate concura cu medicamentele sintetice în ceea ce privește stoparea evoluției cancerului. Administrarea acestuia poate corecta foarte ușor acidoza extracelulară asociată cu dezvoltarea cancerului. „Studiile americane și europene în acest domeniu aduc dovezi zdrobitoare în acest sens. O veste proastă pentru firmele de medicamente, întrucât bicarbonatul care costă 2 lei poate fi folosit extrem de eficient în combaterea acidozei extracelulare și a metastazărilor, reducând frecvența și intensitatea acestora”. Citește și: Tratamentul Controversat a lui Tullio Simoncini – Bicarbonat de Sodiu Pentru Cancer Bicarbonat de Sodiu şi Lămâie Pentru Cancer – Un Mit Periculos Ca urmare a diminuării acidozei, celulele sistemului imun își recapătă puterea de a ataca periferia tumorii și de a reduce semnificativ capacitatea de răspândire a tumorii în corp. Manipularea pH-ului extracelular și/sau intracelular al tumorilor are un potențial semnificativ în terapia cancerului. Spațiul extracelular al celor mai multe tumori este acidic, datorită producției excesive de acid lactic. Aciditatea tumorii crește capacitatea celulelor maligne de a se înmulți și mărește implicit agresivitatea cancerului. Acidoza extracelulară accelerează avansarea tumorii în țesuturile din apropiere, reduce până la paralizie activitatea celulelor imunitare și acest lucru conduce la mărirea tumorii. Mai mult decât atât, aciditatea face celulele canceroase mai rezistente la procentul mare de medicamente chimioterapeutice care sunt ușor bazice.

Bicarbonatul de sodiu nu trebuie considerat și folosit ca un tratament „în sine” împotriva cancerului. El reprezintă doar o piesă din terapia completă împotriva multiplicării celulelor canceroase. Pe lângă administrarea bicarbonatului se impune și limitarea consumului de glucide, care hrănesc celulele maligne. Pentru a împiedica pătrunderea glucozei în celula canceroasă și a reduce nivelurile sangvine ale glucozei circulante, dr. John susține că medicul trebuie să prescrie bolnavului de cancer o dietă hipocalorică, o dietă ketogenă, cu 3 zile înainte de chimioterapie și 3 zile după chimioterapie. Astfel, celula tumorală este lipsită de sursa principală de hrană și de rezervele de glucide, devenind mai sensibilă la chimioterapie și la radioterapie. Este indicat ca în scop terapeutic să se folosească bicarbonatul de sodiu fără aluminiu (se găsește la magazinele naturiste). Consultați medicul înainte de a începe un tratament cu bicarbonat în scop terapeutic. Atenție, administrarea acestui produs în doze mari poate cauza probleme.
=