De Sănătate

Stii care dintre aceste 7 banane estea cea mai sanatoasa pentru organisumul tau?

V-aţi întrebat vreodată ce tip de banană ţi se potriveşte organismului tău? Te–ai gândit vreodată ce banană îţi ajută sistemul digestiv şi sănătatea în general?
Cercetătorii japonezi s-au hotărât să studieze în ce stadiu o banană este cea mai sănătoasă.Iată mai jos rezultatele unei cercetări ştiinţifice efectuate în Japonia!

Bananele complet coapte, care au ajuns la stadiul de necroză tumorală, conţin o substanţă care are capacitatea de a lupta cu celulele anormale ale organismului uman.

Când bananele se coc, pe ele apar pete întunecate. Cu cât mai multe pete întunecate , cu atât sunt mai sănătoase pentru organism. De ce? Pentru că bananele cu pete negre conţin mai multe substanţe care stimulează imunitatea
În concluzie, bananele coapte sunt foarte bune pentru tractul digestiv, întrucât zahărul este uşor absorbit, spre deosebire de bananele verzi, care sunt greu de digerat, deoarece amidonul lor nu este convertit în zahăr.

Cantitatea de celule care furnizează un efect anti-cancer depinde de cât de copt este acest fruct. Bananele cu pete negre au mult mai multe proprietăţi anti-cancer în comparaţie cu cele verzi.

În cadrul acestui test cercetătorii au examinat strugurii, merele, pepeni verzi, ananasul, perele şi bananele, iar în urmă analizelor efectuate, bananele coapte au avut cele mai puternice proprietăţi anti-cancer în comparaţie cu celelelate fructe studiate.