De Sănătate

Toți fumătorii trebuie să citească asta: Aceste ingrediente îți curăță plămânii de nicotină și gudron

Fumatul este un obicei nociv, care dăunează grav sănătății – asta știe toată lumea. Cercetări recente arată însă că anumite alimente pot să curețe plămânii de substanțele dăunătoare provenite de la țigări.

Iată care sunt acestea:

1. Seleniul
Acest mineral stimulează și întărește membrana pulmonară, fiind un antioxidant foarte puternic. Îl poți găsi în anumite alimente, precum nucile sau cerealele sau îl poți lua sub formă de supliment.

2. Usturoiul
Usturoiul, folosit de secole ca remediu naturist, îți curăță complet plămânii, tratând foarte eficient bolile repiratorii. Previne și vindecă tuberculoza, pneumonia, catarul nazal, bronșita, congestia pulmonară, astmul, tusea convulsivă. Pentru bronșita cronică, astm și catar, amestecă într-o sticlă 100ml de alcool la 90 de grade cu 40gr usturoi spălat bine și tăiat cubulețe. Lasă la macerat 5-6 zile, apoi strecoară. Pune 15-30 de picături într-un pahar cu apă și bea zilnic infuzia astfel diluată. Poți adăuga un pic de mentă, pentru aromă. În cazul tuberculozei, mănâncă în fiecare zi un bulb întreg de usturoi – crud sau rumenit puțin la cuptor. Îl poți consuma împreună cu un sos de gălbenuș de ou și ulei

3. Ghimbirul
Acesta curăță canalele bronhice, având proprietăți antiseptice și antibacteriene. În plus, este revigorant, vasodilatator, te liniștește, reglează echilibrul intern al organismului și este de ajutor în lupta cu mătreața, contribuind la menținerea sănătății scalpului. Pe timpul iernii, acest condiment face ca mâncarea să fie mai ușor digerabilă. Ghimbirul poate fi folosit de astmatici, deoarece elimină mucozitățile depuse pe plămâni. Bolile respiratorii, precum astmul, pot fi tratate cu suc de ghimbir și morcovi sau cu tinctură de ghimbir. Acesta este un remediu folosit de mult timp în China, de pildă.

4. Grapefruit
Grapefruit-ul conține antioxidanți, fiind de mare ajutor în combaterea cancerului, fiindcă reduce înmulțirea celulelor canceroase în corp. În plus, curăță în mod eficient plămânii.